Εξαιρετικός για μία ώρα παιχνιδιού ο Ολυμπιακός, είχε κάνει δύο… μπουκιές την Μπάτσκα Τόπολα με ισάριθμα γκολ των Μασούρα και Ποντένσε, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσε κι έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν θάρρος.

Ο Τζάκοβατς μείωσε, ο Ντόη είδε απευθείας κόκκινη στο 70′ και σαν να μην έφτανε αυτό στο 90′ ήρθε το τελικό 2-2 σε ένα παιχνίδι που το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο του Europa League έμοιαζε σίγουρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν δυνατά στο τερέν από το ξεκίνημα, αποφασισμένοι να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι είχαν σαφή προσανατολισμό να αφήσουν την μπάλα, να αμυνθούν με διπλή ζώνη και να ψάξουν την κόντρα. Παρά τη μαζική άμυνα της Μπάτσκα Τόπολα, το σκορ άνοιξε νωρίς, καθώς μόλις στο 16′ ο Μασούρας με μια αριστοτεχνική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας.

Είναι γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά το 1-0, ωστόσο δεν είχαν καλή οργάνωση ανασταλτικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ελ Καμπί ν’ απειλήσει δις και στο 57′ ο Ποντένσε να κάνει το 0-2 μέσα σε αποθέωση από την «κόκκινη» εξέδρα.

Η αποβολή κόστισε στο φινάλε

Παραδόξως όμως και μετά τις αλλαγές οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον δρόμο τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1-2 από τον Τζάκοβατς στο 63′ και τη νέα τροπή στον αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντόη στο 70′ έχασε στην πλάτη του τον Γιοβάνοβιτς, τον τράβηξε για να τον σταματήσει εκτός περιοχής, τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα να δεχθεί και την απευθείας κόκκινη.

Ο Μαρτίνεθ έκανε τις διορθωτικές κινήσεις για να μην φανεί το αριθμητικό μειονέκτημα του Ολυμπιακού, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε στο φινάλε. Πάνω που το παιχνίδι έδειχνε να… σβήνει, μια μεγάλη πάσα στο 90′ επέτρεψε στον Μίλος Πάντοβιτς να ισοφαρίσει από το πουθενά και να στερήσει από τους Πειραιώτες δύο «χρυσούς» βαθμούς στη μάχη της πρόκρισης.

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Τσβέτκοβιτς, Τσόλουσιτς, Άντονιτς (79′ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Στόιτς, Τζάκοβατς, Ράντιν (87′ Μιρτσέφσκι), Στάνιτς (79′ Πάντοβιτς), Ράκονιατς (93′ Βλαλούκιν), Γιοβάνοβιτς (87′ Σος)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Μασούρας (63′ Σολμπάκεν), Φορτούνης (74′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62′ Γιόβετιτς), Ελ Καμπί (74′ Πορόσο)