Η ΑΕΚ έμεινε και πάλι πίσω στο σκορ με το πέναλτι του Μπερχβάιν, πάλεψε όμως, ισορρόπησε το ματς, έχασε ευκαιρίες και τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Με αυτόν τον βαθμό η ομάδα του Αλμέιδα παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Europa League και συνεχίζει να ονειρεύεται την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο παιχνίδι η ΑΕΚ επιχείρησε να επιβάλει το παιχνίδι της, αλλά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η άμυνα της Ένωσης βρισκόταν ψηλά στο γήπεδο. Ο «Αίαντας» έβγαινε γρήγορα στις αντεπιθέσεις και μ ‘ έναν τέτοιο τρόπο ο προήλθε και το 0-1 από τον Μπερχβάιν που και κέρδισε το πέναλτι από τον Πόνσε και το εκτέλεση σωστά.

Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω κι ανέβασε την απόδοσή της, χωρίς να σημαίνει ότι στο ίδιο διάστημα δεν κινδύνευσε. Μάλιστα ο Στάνκοβιτς απέτρεψε το 0-2 σε δυο – τρεις περιπτώσεις

Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως είχαν ένταση στο παιχνίδι τους, απλώς οι επιλογές των Χατζισαφί και Σιντιμπέ δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Με την ΑΕΚ να πιέζει, τη λύση την έδωσε ξανά ο Ντομαγκόι Βίντα. Στο 74’ η ΑΕΚ κέρδισε το κόρνερ και μετά τη σέντρα του Άμραμπατ σε δεύτερο χρόνο, ο Κροάτης στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι δύο ομάδες δεν συμβιβάστηκαν με το 1-1, αλλά παρά τις προϋποθέσεις που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να βρουν γκολ νίκης, με τον Γιόνσον να χάνει την ευκαιρία του ματς στο 89′ χάνοντας το τετ α τετ με τον Χόρτερ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (78′ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος)

Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις (84′ Φαν Άξελ Ντόνχεν), Ταχίροβιτς (84′ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Φορμπς, Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ)