Τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν έξω από 1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, όπου ποντίκια κόβουν βόλτες ανενόχλητα, καταγγέλλει με ανάρτηση της στο Facebook η μητέρα ενός μαθητή.

«1.10.2023

1ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής !!!

Σ’ αυτές τις συνθήκες φοιτούν τα παιδιά μας και τολμούν να ζητούν την ψήφο μας !!!

Αυτά είναι τα ασφαλή, σύγχρονα και καθαρά σχολεία που από το 2019 υποσχόταν η απερχόμενη δημοτική αρχή !!!

Ντροπή !!!» γράφει.

Καταγγελίες από πέρσι

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» σύμφωνα με τον οποίο αντίστοιχες καταγγελίες για τρωκτικά υπήρχαν και πέρσι, αλλά τότε στο εσωτερικό του σχολείου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Καλούμε για ακόμα μία φορά τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής να αναλάβει αρχικά τις ευθύνες της αναφορικά με το ζήτημα. Οι καταγγελίες του Συλλόγου μας «Ρόζα Ιμβριώτη», αλλά και του Συλλόγου Γονέων έχουν γίνει από πέρσι και εκθέτουν τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αντιμετώπιζαν τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων με περισσή ειρωνία και άφθονα απρεπή σχόλια σε καθεμία από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα, κατόπιν αιτήματος των φορέων φυσικά.

Σε κάθε τέτοια συνάντηση – εκτός των ειρωνιών ή ακόμα και των ύβρεων που εισπράτταμε – ακούγαμε είτε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, είτε ότι έχει ήδη λυθεί, επομένως πρέπει να σταματήσουμε να ενοχλούμε τον Δήμο με τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπείς συνθήκες στα σχολεία μας. Κοινώς, θα πρέπει να σωπαίνουμε ακόμα και όταν περιφέρονται τρωκτικά σε χώρους όπου βρίσκονται μικροί μαθητές, μετατρέποντας τα σχολεία μας σε υγειονομικές βόμβες! Την ίδια πάνω κάτω στάση κράτησε και τις μέρες αυτές απέναντι στους γονείς που αναζητούσαν εκπρόσωπο του Δήμου και, αφού με καθυστέρηση επικοινώνησε μαζί τους, στην ουσία τους είπε ότι …ΘΑ κάνει κάποιες μικρές επισκευές στις τουαλέτες!».