Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση με τους κοριούς στο Παρίσι και το πιθανό ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει και σε άλλες χώρες.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε αρκετούς κοριούς στην Αθήνα και όσο πάνε γίνονται και περισσότεροι. Είναι ένα δύσκολο έντομο στην αντιμετώπισή του», λέει στο Mega ο γεωπόνος Βλάσσης Μπισμπίκης.

«Οι κοριοί είναι έντομα που μπορούν και μεταφέρονται μέσω ρούχων και αποσκευών, οπότε όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα ανθρώπων, μπορεί αυτό να τους αυξάνει», λένε οι ειδικοί στο MEGA και τονίζουν ότι το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πιο έντονη φαγούρα.

Το δύσκολο, όμως, είναι να βρεθεί η θέση που ελλοχεύουν οι κοριοί», αναφέρει ένας ειδικός ενώ ο κ. Μπισμπίκης προσθέτει ότι «το τσίμπημα είναι πολύ πιο ερεθιστικό από αυτό του κουνουπιού».

Ένας τεχνικός απολυμάνσεων τόνισε στον σταθμό ότι υπάρχει έξαρση τον τελευταίο καιρό και η απεντόμωση πρέπει να γίνεται περιμετρικά του κρεβατιού, πίσω από καναπέδες, κουρτίνες και άλλα έπιπλα. «Φέτος το καλοκαίρι βρήκαμε πολλούς κοριούς σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζονται συνήθως σε ξύλινες περιοχές», καταλήγει ο τεχνικός.