Την πρώτη του ομιλία από την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (5/10) προς τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε «είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 27 βουλευτές αντιπολίτευση όμως «θα έπρεπε να έχει παραπάνω».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να εξαπολύσει τα βέλη του προς την κυβερνητική παράταξη αναφέροντας πως η γλώσσα του σώματος των βουλευτών φανερώνει την πλήρη αλαζονεία τους για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες».

Κατά την ομιλία του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μήνυμα ενότητας και στήριξης στην κοινοβουλευτική του ομάδα κάνοντας λόγο για «47 άξιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» οι οποίοι εκπροσωπούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. «Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι το κόμμα θα παραμείνει σύμμαχος του ελληνικού οικονομικού συμφέροντος.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι αντί για ην ανακούφιση που υποσχέθηκε μετά τον Ιανό «προσφέρει μόνο ειρωνεία, πόνο και χαστούκια στους συμπολίτες μας». «Θεωρεί τους Έλληνες χειραγωγούμενους ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε στη συνέχεια συμπληρώνοντας «τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού».

«Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία. Η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας», συμπλήρωσε και τόνισε «δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης στις εκλογές, εμείς χάσαμε».

Οι νέοι ρόλοι στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του νέου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιήθηκε και το νέο προεδρείο με τους ρόλους που αναλαμβάνουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με αυτό νέα Γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Νίκος Παππάς, μαζί με τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό, ενώ διευθυντής ΚΟ ορίζεται ο Γιώργος Τσίπρας. Τέλος συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης.

Καταχειροκροτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα, όταν μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Πολλοί βουλετές, με πρώτη την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο και συνομίλησε σε ιδιαιτέρως ευδιάθετο κλίμα.

Όσο για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας και κάθισε στη θέση του χωρίς να χαιρετήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό όμως έγινε ντιληπτό από τον ίδιο στη συνέχεια ή κάποιος του το επεσήμανε και σηκώθηκε για να πάει να μιλήσει με τον προκάτοχό του, στον οποίο, εξάλλου, έκανε και μία μικρή αναφορά στη διάρκεια της ομιλίας του.