Σοκ έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία στη Νέα Υόρκη, ενός Αμερικάνου ακτιβιστή και ποιητή, του Ράιαν Κάρσον από άγνωστο άνδρα σε δρόμο.

Το θύμα Κάθεται σε ένα παγκάκι με την σύντροφο του και συζητούν. Ένας άγνωστος άντρας περνάει από μπροστά τους και λίγο πιο κάτω αρχίσει να κλωτσά με μανία τα ηλεκτρικά πατίνια που είναι σταθμευμένα. Ο Κάρσον τον κοιτά και τότε ο άντρας εξαγριώνεται.

Ο άντρας μπαίνει μπροστά από την σύντροφο του για να την προστατέψει. Σκοντάφτει όμως και τότε χωρίς δισταγμό, ο δράστης βγάζει ένα μαχαίρι και επιτίθεται επανειλημμένα στον 32χρονο άντρα μπροστά στα έντρομα μάτια της συντρόφου του.

Στην συνέχεια την φτύνει στο πρόσωπο και φεύγει. Εκείνη λέει σε μια περαστική να τον προλάβουν ώστε να τον πιάσουν πριν ξεφύγει.

Ο Κάρσον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως ήταν αργά. Είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Μια από τις μαχαιριές τον βρήκε στην καρδιά.

Ο 32χρονος ακτιβιστής είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από τη Βοστόνη το 2010. Εργαζόταν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Ήταν ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και κοινωνικά θέματα με έμφαση στη μάχη κατά των ναρκωτικών.