Από χθες το βράδυ (2/10) καίει η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Λόφος Προφήτη Ηλία ανάμεσα στον Αμπελούζο και τους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά στην Κρήτη.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ενώ με το πρώτο φως ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα και επιχειρείται μια καταγραφή της έκτασης των καμένων. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα και 95 άτομα.

Η ανακοίνωση του δήμου Γόρτυνας

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναφέρεται:

«Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού, της Περιφέρειας Κρήτης και εθελοντών, σβήνοντας μικρές διάσπαρτες εστίες.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω των ισχυρών ανέμων. Κατόπιν σχετικής σύστασης της Πυροσβεστικής, παρακαλούνται οι πολίτες να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Γιώργος Τσικαλάς, ενώ έσπευσαν άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Λεονταράκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, οι Δήμαρχοι Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης και Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Γόρτυνας αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Τσικνάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού Αντώνης Κωνσταντουλακης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου και πλήθος εθελοντών».