Προβάδισμα 19 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε στο Attica tv.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Ακόμα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια αντίστοιχα. Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης προηγείται με ποσοστό 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%, κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις των ψηφοφόρων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως προκύπτει, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον, ενώ το 13% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα.