Το Σάββατο η μέρα ξεκινά στα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας με συννεφιά και τοπικές βροχές. Στο νότιο Ιόνιο, πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ βροχές αναμένουμε νότια της Πελοποννήσου, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αλλά και την Εύβοια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές μέχρι μέτριας έντασης στα δυτικά, κεντρικά και νότια, αλλά και καταιγίδες στα αντίστοιχα ορεινά.

Το απόγευμα οι βροχές αναμένεται βαθμιαία να εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές.  Μόνο στα νοτιοανατολικά της χώρας, δηλαδή στα Δωδεκάνησα θα βρέξει και το βράδυ.

Η βόρεια Ελλάδα θα παραμείνει με παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 28-29, στην Ήπειρο από 16 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 27-28 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στα ηπειρωτικά δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο. Θα ξημερώσει με βροχές στα νότια νησιωτικά τμήματα, ενώ στα ηπειρωτικά θα πρέπει να περιμένουμε αίθριο καιρό, με αραιή νέφωση και μόνο το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε παρόμοια περίπου επίπεδα, κοντά στους 27 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 4 – 6, μετά το μεσημέρι 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπονται κατά τόπους, ενώ σε περιοχές ορεινές της κεντρικής Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, κοντά στους 27 – 29 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 – 4 και στο Αιγαίο 4 – 6, τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.