«Πόλεμος» ανακοινώσεων λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες μεταξύ του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στον Βόλο με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο να χειροδικεί εναντίον αγανακτισμένου πολίτη που του επιτέθηκε λεκτικά.

Αρχικά, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τη στήριξη του στον Αχιλλέα Μπέο. Η χειροδικία του δημάρχου κατά διαμαρτυρόμενου πολίτη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει «άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους;».

Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ.Μητσοτάκη στον Βόλο.

Σήμερα έδειρε πολίτη.
Χθες κατάβρεξε πολίτη.
Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους;
Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών;
Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα.
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα με ανακοίνωση της στην οποία υπογραμμίζει πως δεν έχει παράσχει στήριξη στον νυν δήμαρχο Βόλου και εκ νέου υποψήφιο, προκειμένου να προχωρήσει σε άρση της.

Αναλυτικά, αναφέρει η ΝΔ:

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για «αποφόρτιση» ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του. Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών».