Τους λόγους που αναστέλλεται η λειτουργία του «Σπύρος Λούης», αλλά και του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου ανάλυσε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την εξήγηση που δόθηκε, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας, δεδομένου ότι μετά τις μελέτες που έγιναν το στέγαστρο Καλατράβα κρίθηκε ασταθές και κατ’ επέκταση επικίνδυνο. Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα και για το Ποδηλατοδρόμιο.

Αναπόφευκτα η εξέλιξη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις από τη στιγμή που, μεταξύ όλων των άλλων, ήταν η δηλωμένη έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού για τους αγώνες του στο Europa League. Είχε ήδη μάλιστα δώσει έναν αγώνα το «τριφύλλι», αυτόν κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Όπως επίσης στα τέλη Ιουλίου είχε φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο και η συναυλία των Guns N’ Roses!

Κατά πληροφορίες, οι εργασίες αποκατάστασης της στατικότητας θα διαρκέσουν περισσότερους από οκτώ – εννέα μήνες, εξέλιξη που αναγκάζει την ομάδα της Αθήνας να ψάξει για άλλη στέγη ενόψει των αγώνων με Ρεν και Μακάμπι Χάιφα. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί η χρήση της Λεωφόρου.

Όλα αυτά μόλις 19 χρόνια από τη μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη αθλητική ιστορία της χώρας, τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

«Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα»

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων», ανέφερε αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ.