Με έμμεσες, αν και δηκτικές, αναφορές στη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μία εμφατική παρότρυνση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ώστε να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν τις κομματικές επιλογές στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε την Πέμπτη (28/9) για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στην ΚΟ του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τα όσα είχε επισημάνει και στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα ότι από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση «θα στοχοποιείται αυτόματα για κάθε αστοχία που προκύπτει, ανεξάρτητα από την ευθύνη της. Και σωστά, θα έλεγα. Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας το οποίο οφείλουμε να αναλάβουμε».

Όπως τόνισε δε, απέναντι της θα έχει «όχι τόσο τους πολιτικούς της αντιπάλους, οι οποίοι ακόμα και τώρα είναι σαφές ότι αναζητούν βηματισμό».

«Απέναντί μας είναι τα προβλήματα, είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι και ο χειρότερος και ο πιο δύσκολος αντίπαλος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άλλο δύσκολος ριζοσπαστισμός κι άλλο προσωπικό lifstyle»

Στην ειδική αναφορά του στο ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο του πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι ευθύνες μας αυξάνονται, καθώς, παρά το γεγονός ότι το σύστημά μας είναι ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή».

Αντιπαρέβαλε δε το δικό του πρόσταγμα του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού» με τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι τάσεις, οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως, βέβαια, άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Εν όψει των εκλογών της επόμενης και μεθεπόμενης Κυριακής, σημείωσε ότι «είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» και ανέφερε εμφατικά: «Σας ζητώ, λοιπόν, όλες και όλοι να βάλετε πλάτη σε αυτή τη μάχη. Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν.

Είναι σημαντικό για τη ΝΔ να κερδίσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι όλες και όλοι θα στηρίξουμε τους υποψήφιούς μας σε αυτήν την προσπάθεια. Η πολιτική μας κυριαρχία δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες».