Το ότι τα φίλτρα ομορφιάς τελικά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία μας το ξέραμε. Αυτό που δεν ξέραμε -και θα μας το πει αυτή την εβδομάδα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου στο νέο επεισόδιο του podcast «Από πού να αρχίσω»– είναι ότι το κινητό μας έχει έναν καθρέφτη που μπερδεύει ακόμα περισσότερο τον εγκέφαλο στο πώς αντιλαμβάνεται την εικόνα του εαυτού μας.

Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό; Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει; Και πώς μπορούμε να προστατευτούμε; Στο εν λόγω επεισόδιο με τίτλο «Ο (παραμορφωτικός) καθρέφτης του κινητού σου» θα ακούσετε, μεταξύ άλλων:

  • Η εφεύρεση του καθρέφτη και ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε την εικόνα που είχαμε για τον εαυτό μας.
  • Πώς οι τηλεδιασκέψεις και οι βιντεοκλήσεις αποτελούν τον σύγχρονο καθρέφτη και πώς μας επηρεάζουν σε συνδυασμό με τα φίλτρα των social media.
  • Γιατί ο εγκλεισμός κατά την πανδημία μείωσε την αυτοπεποίθηση και οδήγησε σε περισσότερα ραντεβού… σε πλαστικούς χειρουργούς.
  • Η διαρκής σύγκριση της εικόνας μας με την προσθήκη φίλτρων ομορφιάς και χωρίς.
  • Συμβουλές προστασίας από την υπερβολική έκθεση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε Παρασκευή, η έμπειρη δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου θα μιλά για θέματα της επικαιρότητας – αλλά και της καθημερινότητας – που μας προβληματίζουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε, μέσα από το νέο αυτό podcast.

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Από πού να αρχίσω» στο SpotifyApple Podcasts και Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!