Ο αγαπημένος ηθοποιός που υποδύεται τον Βασίλη Χρήστου στη μεγάλη παραγωγή του Mega, ανέφερε για τη σειρά: «Πάμε να κάνουμε κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί ναυαγούμε ένα πλοίο, κυριολεκτικά». Τα γυρίσματα είναι ένα μάθημα ζωής για οποιονδήποτε ηθοποιό. Έχουμε σκηνές που τις γυρίζουμε στη θάλασσα και μετά τις γυρίζουμε πάλι σε καταδυτήριο γιατί θέλουμε κι άλλες λήψεις από κάτω. Επίσης, έχουμε σκηνές σε πλοίο κανονικό, άλλες σκηνές που έχουμε φτιάξει μέρος του πλοίου». 

Και συνέχισε για την υψηλών προδιαγραφών παραγωγή: «Έχουμε μία ειδική ομάδα από το Κέιπ Τάουν, που ειδικεύεται στις υποβρύχιες λήψεις και σε οτιδήποτε αφορά το τεχνικό κομμάτι. Για παράδειγμα πώς γίνεται τεχνικά να βυθιστεί ένα καράβι, πώς μπορεί να βυθιστεί μια καμπίνα. Ό,τι δείτε στη σειρά είναι απόλυτη αλήθεια. Έχουμε φτιάξει ένα κομμάτι με τους διαδρόμους του πλοίου, που είναι πριν και μετά το ναυάγιο».

Επίσης, ο Νίκος Γκέλια αποκάλυψε για τα γυρίσματα: «Έχουμε δύτες. Έχουμε κάνει προπόνηση σε πισίνα πριν τα γυρίσματα και έχουμε βρει τρόπους επικοινωνίας για να είμαστε πλήρως ασφαλισμένοι αν συμβεί κάτι, αν νιώσουμε αδιαθεσία, αν χτυπήσουμε. Είμαστε 10 ώρες στη θάλασσα, με στολές από μέσα. Συμβαίνει αυτό το κομμάτι και παράλληλα το υποκριτικό». 

Αναφερόμενος στην υπόθεση του «Ναυαγίου», είπε: «Θα ξεκινήσουμε γνωρίζοντας τους χαρακτήρες και πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί στην Κρήτη. Γνωρίζουμε τις ιστορίες τους, τις σχέσεις τους, τα προβλήματά τους. Ο καθένας έχει τον δικό του στόχο. Όλοι αυτοί ξένοι μεταξύ τους και παίρνουν το πλοίο και συμβαίνει το μοιραίο γεγονός. Το ναυάγιο θα γίνει στα πρώτα 10 επεισόδια». 

Όσο για τον ρόλο του, τόνισε: «Εγώ υποδύομαι τον Βασίλη. Είναι οπερατέρ στο επάγγελμα, από τους επιζώντες του ναυαγίου και έχω κατέβει στην Κρήτη για δουλειά και έχω πάρει μαζί μου τη σύζυγό μου. Στο κατάστρωμα ο Βασίλης έρχεται σε έντονη διαμάχη μαζί της, πριν το πλοίο βυθιστεί». Και συνέχισε: «Θα δούμε πολύ θάνατο. Οπότε, όποιος έχει βιώσει μια απώλεια ταυτίζεται. Ο ήρωάς μου έρχεται αντιμέτωπος με έναν θάνατο στο ναυάγιο. Την ίδια μέρα που είχα γύρισμα, το πρωί κήδεψα τον παιδικό μου φίλο, που έφυγε ξαφνικά ενώ άκουγε μουσική. Όταν συνέβη αυτό και έπρεπε να κάνω το βράδυ τη σκηνή, δεν ξέρω αν έκλαιγε ο Νίκος ή ο Βασίλης». 

Τέλος, αποκάλυψε τις αντιδράσεις του όταν διάβασε το σενάριο.  «Όταν διάβασα το σενάριο, κάποιες σκηνές και τα επεισόδια λέω «εννοείται δεν το συζητώ». Μου εξήγησαν το πλαίσιο και λέω «είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει έτσι;». Είναι απαιτητικό και από θέμα παραγωγής και υποκριτικής». 

Το πρώτο επεισόδιο ο Νίκος Γκέλια, όπως αποκάλυψε, θα το δει μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του.

«Το Ναυάγιο» Πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 στο MEGA με διπλό επεισόδιο