Από 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διανομή του πετρελαίο θέρμανσης με την τιμή του να αναμένεται να είναι υψηλή, και να υπολογίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

«Μπορεί να παίξει 1,58-1,60. Πέρσι περιμέναμε 1,55-1,56 και τελευταία στιγμή δόθηκε επιδότηση από τα διυλιστήρια και ξεκινήσαμε 1,40-1,42. Δουλέψαμε όλοι, έφτασε μέχρι 1,20. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Φέτος αν ξεκινήσει έτσι δεν θα δουλέψει κανείς. Προτείνω να δοθεί επιδότηση από τα διυλιστήρια» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Να πούμε κάτι, και ας τους στεναχωρήσουμε. Παρουσιάζουν υπερκέρδη. Θα πρέπει να κάνουν κάτι», σχολίασε η κ. Ζάγκα για τα διυλιστήρια μιλώντας στο OPEN.

Για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να μειωθεί πιλοτικά ο φόρος κατανάλωσης στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές η κ. Ζάγκα είπε: «Η πρόταση που έκανε έχει γίνει και το έχουμε πει και στη Βουλή. Πιλοτικά να μειωθεί ο ειδικός φόρος, να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα πράγματα. Ή θα κοπούν τα επιδόματα και θα μειωθεί ο ειδικός φόρος, ή θα μείνει ο φόρος και θα δίνουμε επιδόματα» πρόσθεσε.

«Αν μειωθεί ο ειδικός φόρος, θα πουλήσεις περισσότερο. Ο κόσμος θα αγοράσει και θα εισπράξεις και από τον φόρο και το ΦΠΑ» ανέφερε, ενώ για την τιμή της βενζίνης ανέφερε πως υπήρξε μία μικρή πτώση στα όρια των 2 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης κυμαίνεται στο 1,80 ευρώ.