Μακελειό μέρα μεσημέρι συνέβη την Πέμπτη στο Ρότερνταμ, καθώς ένας 32χρονος άνδρας εκτέλεσε τρία άτομα στην περιοχή του πανεπιστημίου.

Θύματα του δολοφόνου μια 39χρονη γυναίκα, η 14χρονη κόρη της, που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη σε νοσοκομείο αλλά κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, κι ένας 46χρονος καθηγητής.

Η γυναίκα και η έφηβη κοπέλα πυροβολήθηκαν στο σπίτι τους. Αμέσως μετά ο δράστης πυρπόλησε τον χώρο. Ο ακαδημαϊκός εκτελέστηκε στην αίθουσα διδασκαλίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

«Έχουμε σοκαριστεί από ένα φρικτό περιστατικό. Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης. Πολλοί άνθρωποι το είδαν», δήλωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ.

Αρχικά εξετάστηκε η εκδοχή των δύο δραστών, αλλά δεν επαληθεύτηκε.

Ο 32χρονος είναι κάτοικος του Ρότερνταμ και φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο. Συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση της τοπικής Αστυνομίας με βαριά οπλισμένους άνδρες και αφού είχε προηγηθεί εκκένωση όλων των χώρων. Μαζί του είχε και το περίστροφο που είχε χρησιμοποιήσει.

Στο παρελθόν ο δολοφόνος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς το 2021 και μετά από καταγγελία είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για την κακοποίηση ζώων.

Τα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Αναζητείται η σύνδεσή του με τα τρία άτομα που αποφάσισε να εκτελέσει εν ψυχρώ.