Η ΑΕΚ πήγε να βγάλει μόνη της τα μάτια της, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκατσίνοβιτς στο 95′, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο, της χάρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στη Super League.

Λίγο λεπτά πριν, στο 89′, η ομάδα του Περιστερίου είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και είχε απειλήσει να φύγει με βαθμό από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Ίσως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχε κατακυρωθεί γκολ του Έρλινγκμαρκ στο 86′, το οποίο δεν μέτρησε μετά από εξέταση του VAR.

Κατά το πρώτο μισό του αγώνα βέβαια, η ομάδα του Αλμέιδα είχε την πρωτοβουλία στο γήπεδο και τις φάσεις και την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν ψηλά και κέρδιζαν μπάλες, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μην μπορεί να βγει στην επίθεση ή έστω να κρατήσει την μπάλα.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η ΑΕΚ απειλούσε, χωρίς να έχει όμως τη μεγάλη φάση στο ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και σπατάλησαν δύο καλές στιγμές με κεφαλιές των Κάλενς και Πόνσε να περνούν λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, μετά από εκτελέσεις κόρνερ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας ήρθε και το γκολ για την Ένωση, από πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση κι άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει λίγο πιο μπροστά, χωρίς όμως να καταφέρει πολλά.

Το VAR έκρινε το αποτέλεσμα

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν καθάρισε το ματς με ένα δεύτερο γκολ, ο Ατρόμητος πίστεψε περισσότερο. Η ευκαιρία του Έντερ στο 77′ ήταν η προειδοποιητική βολή, προτού ακυρωθεί το γκολ του Έρλινγκμαρκ.

Ακολούθως ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι και αφού ανατράπηκε η αρχική απόφαση για οφσάιντ ο Αντζιέλσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Κι αν το 1-1 φάνταζε το πιθανότερο αποτέλεσμα, τα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων επέτρεψαν στην ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη με 2-1.

Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε και η Ένωση γλίτωσε οριακά άλλη μια εντός έδρας απώλεια βαθμών, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία μεγάλη ευκαιρία!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Άμραμπατ (60′ Ελίασον), Πισάρο (60′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Πόνσε (60′ Ζίνι)

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ, Κούντε (55′ Καμαρά), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (69′ Φριτζόνσον), Ρομπάιγ (55′ Βαλένσια), Κούεν (46′ Έντερ), Βέργος (69′ Αντζιέλσκι)