Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας μετά την δολοφονία του 65χρονου από τον 38χρονο γιο του, που του αφαίρεσε τη ζωή μετά από τσακωμό τους.  Ο κτηνοτρόφος, Στέφανος Γιαννακόπουλος, μάρτυρας της υπόθεσης μίλησε στο «Πάμε Δανάη».

«Με παίρνει η γυναίκα μου τηλέφωνο και μου λέει, ήταν τα γίδια μέσα στον δρόμο, έφτασε λέει ένα αυτοκίνητο μαύρο μου είπε, ακριβώς όπως σας το λέω, και ένας άνθρωπος μέσα γεμάτος αίματα. Λέω: «τι εννοείς γεμάτος αίματα;». Φρουρούσε λέει κολλάρο στο λαιμό. Μου λέει ήταν στον κρόταφο, είχε μια πληγή η οποία… είχαν τρέξει αίματα προς το πρόσωπό του από τη μία πλευρά κάτω, ξερά και κρατούσε λέει με τα δύο του χέρια, το τιμόνι από το αυτοκίνητο» είπε αρχικά.

«Τα χέρια του λέει από τα κόμπια που πιάνει το αυτοκίνητο, από τις γροθιές δηλαδή μέχρι τον αγκώνα ήταν γεμάτα αίμα, και τα δύο χέρια του, από γρατζουνιές και από ξερά αίματα. Την Παρασκευή το μεσημέρι πάλι περίπου την ίδια ώρα, είδα ένα μαύρο ΙΧ πάλι γύρω στα 200 μέτρα. ήμουν σε απόσταση δηλαδή γιατί ήμουν από κάτω σε κάτι χωράφια. Είδα ότι πέρασε από εκεί σιγά σιγά και πήγαινε προς τις ανεμογεννήτριες προς τα πάνω δηλαδή. Από εκεί να κατεβείς και από εκεί που τον βρήκαν σήμερα (σ.σ χθες)» συνέχισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

«Αυτός έφυγε και αυτός περιφερόταν εκεί πάνω γύρω γύρω, γι΄αυτό μπήκε στο μαντρί του ανθρώπου θα είχε ξεμείνει από βενζίνη γι΄ αυτό έμεινε εκεί πάνω. Από εδώ που τον είδαμε εμείς μέχρι το μαντρί που πιάστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια ώρα δρόμος», κατέληξε.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος είχε βγει εκτός δρόμου με το αυτοκίνητό του στον δρόμο Τυμφρηστού – Καρπενησίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες με τις εξετάσεις να βγαίνουν καθαρές και τους γιατρούς να του δίνουν εξιτήριο.

Ο 65χρονος πατέρας του πήγε μέχρι τη Λαμία για να τον παραλάβει από το νοσοκομείο και μαζί ξεκίνησαν να ταξιδεύουν πίσω στην Άρτα. Από εκείνο το χρονικό σημείο -το βράδυ της Τετάρτης- χάθηκαν τα ίχνη τους.

Ο 38χρονος, που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση το μεσημέρι της Τρίτης, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή τους, φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του και να υπέδειξε το σημείο όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα του. Μετά την αποτρόπαια πράξη του ο δράστης φέρεται να περιπλανιόταν στην περιοχή με το αυτοκίνητο μέχρι τη στιγμή που του τελείωσε η βενζίνη. Τότε κατέφυγε με τα πόδια στο ποιμνιοστάσιο όπου τελικά εντοπίστηκε.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άψυχο σώμα του 65χρονου πρέπει να ήταν για αρκετές ημέρες νεκρό, καθώς έφερε τραύματα από ζώα -με τους ιατροδικαστές να καλούνται να εξακριβώσουν αν έγιναν πριν ή μετά το θάνατό του