Με 2+1 συνεδριάσεις, του υπουργικού συμβουλίου σήμερα Τετάρτη και την ερχόμενη εβδομάδα και της ΚΟ την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βάλει ένα συμβολικό και ουσιαστικό τέλος στην πολλαπλώς δύσκολη θερινή περίοδο και να επαναφέρει σε ρυθμούς εντατικής εργασίας την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ.

Η θεματολογία του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης αναμένεται ότι θα περιλάβει σημαντικά θέματα, όπως οι εκκρεμούσες αλλαγές στους ορισμούς διοικήσεων στους δημόσιους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων, παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας και της Δικαιοσύνης, αλλά και αποφάσεις για το μεταναστευτικό, το οποίο συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα ακολουθήσει και νέα συνεδρίαση του ΥΣ την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω της πληθώρας των θεμάτων και της επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Δεν αποκλείεται πάντως κατά την εισήγηση του ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην συγκυρία, όπως αυτή διαμορφώνεται έπειτα από την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΚΟ η αλλαγή σκυτάλης στο ΣΥΡΙΖΑ

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη, η οποία ουσιαστικά εκκρεμούσε από την έναρξη των εργασιών της Βουλής, η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται και με τη σύγκληση της ΚΟ.

Η συζήτηση εκεί αναμένεται να έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και σχόλια με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είναι ωστόσο και μία πρώτη συνάντηση του συνόλου των βουλευτών, έπειτα από τις αναταράξεις που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι λόγω των πολλών δειγμάτων αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και περίπου δέκα ημέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Το αν θα εκδηλωθούν γκρίνιες από την πλευρά των βουλευτών και σε ποια κατεύθυνση, είναι ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία, ωστόσο παραδοσιακά αυτού του τύπου οι συνεδριάσεις λειτουργούν και ως διαδικασίες απορρόφησης των όποιων εσωτερικών κραδασμών.