Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού κιθαρίστα και δέκα φορές βραβευμένου με Grammy, Carlos Santana αναμένεται να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπως ανακοίνωσαν οι Sony Picture Classics και Trafalgar Releasing.

Σε σκηνοθεσία του δύο φορές βραβευμένου με βραβείο Emmy Rudy Valdez, η ταινία «Carlos» συνδυάζει νέες συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Santana και την οικογένειά του, πλάνα αρχείου που προβάλλονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, πλάνα συναυλιών, στιγμές από τα παρασκήνια και συνεντεύξεις με συνεργάτες του και σταρ της μουσικής βιομηχανίας. Την ίδια στιγμή, αποτίει φόρο τιμής στη μουσική και τον καλλιτέχνη, αλλά ταυτόχρονα σκιαγραφεί με σαφήνεια τα βιώματα που διαμόρφωσαν τον Carlos Santana.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία του Carlos Santana, ο οποίος σε ηλικία πέντε ετών, στην πατρίδα του, το Μεξικό, έμαθε να παίζει βιολί, στα οκτώ αγάπησε την κιθάρα, στα 14 βελτίωσε τις δεξιότητες βιρτουόζου κιθάρας και το στυλ ερμηνείας του παίζοντας ως μουσικός του δρόμου και δημιούργησε τη δική του μπάντα, ενώ ήταν ακόμα έφηβος. Σε ηλικία 22 ετών, λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, o Santana αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του φεστιβάλ Γούντστοκ του 1969.

Ο θρύλος της μουσικής βιομηχανίας εδώ και 50 χρόνια συνεχίζει να είναι ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στον κόσμο της μουσικής, συνδυάζοντας τζαζ, μπλουζ, και τον ήχο mariachi με το rock n’ roll έχει τιμηθεί από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F.Kennedy και από το Billboard.

«Ήθελα σε αυτό το ντοκιμαντέρ να μοιραστώ τις αρχές της μητέρας και του πατέρα μου, το πώς με μεγάλωσαν και επηρέασαν την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή – μια ιστορία θριάμβου, αυτοπεποίθησης και ζωτικότητας, το αντίθετο της νοοτροπίας του θύματος. Αυτό το ντοκιμαντέρ αντιπροσωπεύει για μένα μια συλλογική συνείδηση ότι δεν υπάρχουν σύνορα ή σημαίες που μπρούν να συγκρατήσουν το πάθος κάποιου—μια ιστορία καρδιάς» αναφέρει ο Carlos Santana για το «Carlos».

Το ντοκιμαντέρ θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου.