Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε την Τρίτη πλάνα που δείχνει τον Βίκτορ Σοκόλοφ, τον διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, να παρευρίσκεται σε συνεδρίαση του αμυντικού συμβουλίου μέσω βιντεοκλήσης, μια ημέρα αφότου η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο Σοκόλοφ σκοτώθηκε σε επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Ο Βίκτορ Σοκόλοφ

Σε βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοκόλοφ εμφανίστηκε να συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και άλλους ανώτατους ναύαρχους και αρχηγούς του στρατού.

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν τη Δευτέρα ότι σκότωσαν τον Σοκόλοφ, τον ανώτατο ναύαρχο της Μόσχας στην Κριμαία, μαζί με άλλους 33 αξιωματικούς σε μια επίθεση με πυραύλους την περασμένη εβδομάδα, η οποία είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με μια συνάντηση αξιωματούχων του ναυτικού.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι δεν «έχει λάβει καμία πληροφορία» σχετικά με τον φερόμενο θάνατο του Σοκόλοφ από το υπουργείο Άμυνας.