Λιγότερα από δέκα δευτερόλεπτα διήρκησε η συμμετοχή του Χόρντουρ Μάγκνουσον στο ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού σηκώθηκε για κεφαλιά μετά από βαθύ γέμισμα αντιπάλου και κατά την προσγείωσή του δεν πάτησε καλά. Το αποτέλεσμα αυτής της άτσαλης προσγείωσης ήταν το αριστερό πόδι του να γυρίσει ολόκληρο και να υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο – όπως κι εκ των υστέρων αποτυπώθηκε στη μαγνητική τομογραφία.

Ο Μάγκνουσον έπεσε κατευθείαν στο χορτάρι και μέσα στα επόμενα λεπτά αντικαταστάθηκε, καθώς δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει.

Τουλάχιστον ένα εξάμηνο εκτός

Από τις αντιδράσεις του καταλάβαινε κανείς, όπως και ο ίδιος, πως έχει υποστεί μια ζημιά που θα τον αφήσει τουλάχιστον 6-7 μήνες εκτός δράσης. Συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν άμεσα να τον παρηγορήσουν.

Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα δεν θα αγωνιστεί σε άλλο παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, με δεδομένο πως θα χειρουργηθεί και -μετά το απαιτούμενο διάστημα αποκατάστασης και αποθεραπείας- ακολουθεί η σταδιακή επανένταξη στις προπονήσεις.

Δεύτερη φορά άτυχος ο Μάγκνουσον

Είναι η δεύτερη φορά που ο 30χρονος στόπερ τραυματίζεται σοβαρά στη διάρκεια της καριέρας του, καθώς ενόσω έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Απρίλιο του 2021, είχε υποστεί ρήξη Αχιλλείου στο δεξί πόδι.

«Όταν άρχισα να περπατάω ξανά ήταν μια πραγματική νίκη. Πίστευα ότι η κόρη μου θα μάθαινε να περπατάει πιο γρήγορα από εμένα, στο τέλος το κάναμε σχεδόν ταυτόχρονα», έλεγε όταν επέστρεψε. Με την ίδια υπομονή και δύναμη θα κληθεί να διαχειριστεί άλλη μια επίπονη περίοδο μακριά από το ποδόσφαιρο.