Η Εύα Σακελλάρη είναι από τις τραγουδίστριες και τραγουδοποιούς, που περνούν με ιδιαίτερη ευκολία από την soul στην pop, τα blues, το funk αλλά και την jazz, ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο και ματιά παλιές και νεότερες επιτυχίες, standards αλλά και δικά της τραγούδια. Γράφει μουσική και στίχους για πολλά από τα τραγούδια της και βοηθά ενεργά στην παραγωγή και την ενορχήστρωσή τους. Η δισκογραφία της αποτελείται από τα singles «Maybe», «Money Friend», «Move Over», «Save Me», «Afraid», «Monday Morning – Part Time Lover», «Afraid (remix) και το EP «Life Is Sweet», το οποίο αποτελεί και την αφορμή για τη συνέντευξη που ακολουθεί.

Τι περιλαμβάνει η πρόσφατη εργασία σας «Life Is Sweet» ;

«Είναι ένα EP με πέντε τραγούδια. Τα περισσότερα από αυτά είναι με δικούς μου στίχους και μουσική, ενώ κάποια άλλα είναι διασκευές γνωστών τραγουδιών. Το τελευταίο μου single από αυτό το EP είναι μια αισιόδοξη μπαλάντα η οποία έχει τίτλο «Life Is Sweet» και μιλάει για την συντροφικότητα σε όλων των ειδών τις σχέσεις, το πόσο γλυκιά είναι η ζωή καθώς και για την συμπαράσταση στους αγαπημένους μας ανθρώπους.»

Πολλά από τα τραγούδια σας έχουν κυκλοφορήσει και σε παγκόσμιες συλλογές…

«Ναι, έχω τη χαρά και την τιμή να έχουν κυκλοφορήσει πολλά από τα τραγούδια μου σε περίπου 20 παγκόσμιες μουσικές συλλογές. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να με ακούσει και να με ανακαλύψει κοινό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι σημαντικό να μπορείς να μεγαλώνεις το κοινό σου, και μέσω αυτών των συλλογών αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα. »

Υπάρχει κοινό στην Ελλάδα για το είδος της μουσικής που υπηρετείτε;

«Το είδος μουσικής που τραγουδώ είναι soul, pop, jazzy οπότε στο εξωτερικό το κοινό είναι πολύ πιο εξοικειωμένο με αυτά τα ακούσματα. Στην Ελλάδα υπάρχει φυσικά κοινό, απλά είναι πιο περιορισμένο. Πιστεύω πως υπάρχει κοινό για όλα τα είδη μουσικής όσο… εξεζητημένα και αν είναι. Ο κόσμος έχει αλλάξει και δεν μένει μόνο σε ένα ή δύο πράγματα που ξέρει. Οι μουσικές πλατφόρμες και η τεχνολογία έχουν βοηθήσει το κοινό να ανακαλύπτει μουσικές που μπορεί να του αρέσουν και να τις ακολουθήσει.»

Έχετε ξεκινήσει την διαδρομή σας από πολύ μικρή ηλικία. Τι σας ώθησε να μπείτε στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού;

«Ξεκίνησα τα μαθήματα της μουσικής σε μικρή ηλικία, περίπου στα 8 μου χρόνια. Αυτό που με ώθησε στο να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χώρο είναι η αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι. Βέβαια, σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω πως η μουσική και το τραγούδι είναι ένα επάγγελμα με πολλές δυσκολίες και γεμάτο καθημερινές απογοητεύσεις. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος ψυχολογικά για να μπεις σε αυτό το χώρο και να μπορέσεις να βιοποριστείς από αυτόν. Η μουσική για εμένα είναι χαρά και ταυτόχρονα δημιουργία, δεν με πτοούν οι αντίξοες συνθήκες που καλούμαι πολλές φορές να αντιμετωπίσω. Η συγγραφή στίχων αλλά και μελωδιών για τα τραγούδια μου με κάνει να νιώθω απέραντη χαρά, ενώ με ένα μαγικό τρόπο με δένουν με το κοινό.»

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρά σας;

«Τον τελευταίο καιρό έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου στο εξωτερικό και τις συνεργασίες που θα μπορούσα να κάνω εκεί. Αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου, να ανοίξω δηλαδή συναυλία για έναν μεγάλο καλλιτέχνη του εξωτερικού και γιατί όχι μια συνεργασία και σε επίπεδο σύνθεσης τραγουδιών. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να τραγουδήσω τραγούδια ξένων συνθετών ή να κάνω κάποιο ντουέτο μαζί με κάποιον τραγουδιστή που θαυμάζω και αγαπώ. Βέβαια δεν αποκλείω συνεργασίες και με συνθέτες και τραγουδιστές της Ελλάδας, καθώς πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μουσικοί στη χώρα μας.»

Τι παρουσιάζετε συνήθως στα live σας ;

«Στα live μου όταν κάποιος έρθει θα ακούσει τραγούδια που πιθανότατα θα γνωρίζει, αγαπημένα μου τραγούδια που κάθε φορά τα ερμηνεύω με ευαισθησία και θα πιει ποτό λικνίζοντας το κορμί του στο ρυθμό της μουσικής σε soul, pop και jazzy ρυθμούς. Εννοείται πως θα ακούσει και τα τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας μέσα στο πρόγραμμα καθώς θεωρώ πολύ σημαντικό να επικοινωνώ με το κοινό μου το δικό μου υλικό και ηχόχρωμα. Προσπαθώ το πρόγραμμά μου να περιλαμβάνει τραγούδια χορευτικά αλλά και τραγούδια που σε ταξιδεύουν και σε κάνουν να χάνεσαι στις σκέψεις και το συναίσθημά σου. Μου αρέσει το κοινό να μπαίνει σε έναν δικό του κόσμο και να περνάει καθένας καλά με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει και επιθυμεί.»