Η ατζέντα της ημέρας: Η πρώτη μέρα Κασσελάκη ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η επέλαση της κακοκαιρίας Elias και το διπλό της ΑΕΚ

Πώς κύλισε η δεύτερη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Τα μηνύματα στους «συντρόφους» και η επιλογή προσώπων «κλειδιών». Πώς κάλυψε την αλλαγή σελίδας στην αξιωματική αντιπολίτευση ο διεθνής Τύπος

1

Σε «τροχιά» Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

2

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias

  • Σε ύψιστη επιφυλακή: Ο κρατικός μηχανισμός από το πρωί της Δευτέρας και μέχρι την εξασθένηση των φαινομένων της κακοκαιρίας Elias, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Επί ποδός έχει τεθεί  της ΕΜΑΚ και Πολιτική Προστασία. Ταυτόχρονα, τόσο ο στρατός όσο και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν «επιστρατευτεί», προκειμένου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών να επιχειρήσουν άμεσα και οπουδήποτε προκληθούν προβλήματα. Την, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα στη πολύπαθη Θεσσαλία με 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα.
  • «Ιδιαίτερη προσοχή»: Συνεχείς είναι παράλληλα οι συσκέψεις στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, υπό την παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias από το αρχηγείο της Πολιτικής Προστασίας αξιολογείται συνεχώς. Ο Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Δευτέρας συνέστησε μεγάλη προσοχή στους πολίτες, ειδικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας.
  • Ήχησε το 112, τα πρώτα προβλήματα: Η επέλαση της κακοκαιρίας δεν άργησε να φέρει τα πρώτα προβλήματα. Το χαλάζι προξένησε μεγάλες καταστροφές σε Καλάβρυτα, Γιάννενα και Αχαΐα, ενώ κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε σπίτι στο Κιάτο. Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στα Τρίκαλα, ενώ κατολίσθηση «έκοψε» στα δυο την παλιά εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρ. Μενέντεζ μετά τις κατηγορίες

  • Γιατί τώρα: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επέστρεψε χθες Δευτέρα στο Union City του Νιού Τζέρσεϊ, εκεί όπου ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, για να δώσει μια σαφή απάντηση στους πρώην συμμάχους του (Δημοκρατικούς) που ζήτησαν την παραίτησή του, λόγω των ομοσπονδιακών κατηγοριών που αντιμετωπίζει.
  • Δεν παραιτείται: «Αναγνωρίζω ότι αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας μου μέχρι τώρα», είπε σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, περιμένει ότι όχι μόνο θα αθωωθεί, αλλά «θα εξακολουθώ να είμαι ο ανώτερος γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ», λέγοντας έτσι πως δεν θα παραιτηθεί, ενώ σκοπεύει να ξαναείναι υποψήφιος.
  • Αναφορικά με τις κατηγορίες: Με το τέλος της συνέντευξης, ο Μενέντεζ αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, ενώ δεν απάντησε σε δημοσιογράφους που του απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με τα δώρα, συμπεριλαμβανομένων ράβδων χρυσού και μιας Mercedes-Benz, που οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι έλαβε στα πλαίσια δωροδοκίας.
4

Νεκρός ο διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

  • Πώς: Όπως έγινε γνωστό από το Κίεβο και αναπαρήχθη από διεθνή Μέσα, στη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή ο ουκρανικός στρατός στο αρχηγείο του ναυτικού στη Σεβαστούπολη μεταξύ των 34 αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο διοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ναύαρχος Βίκτορ Σοκολόφ.
  • Τι λέει η Ρωσία: Η Ρωσία δεν έχει επικυρώσει τον θάνατο του υψηλόβαθμου αξιωματικού, ούτε κάποιον εκ των υπολοίπων.
  • Ενίσχυση της Ουκρανίας: Αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έφτασαν στην Ουκρανία, δήλωσε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η αμερικανική απόφαση για παροχή τανκς Abrams ξεκλείδωσε και την παροχή δεκάδων γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard από ευρωπαϊκές χώρες
5

Κίτρινο βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι

  • Το πανό της ντροπής: Σε μια απαράδεκτη κίνηση προχώρησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι. Οπαδοί των πράσινων άπλωσαν πανό των Bad Blue Boys στο πέταλο της Λεωφόρου. Αποτέλεσμα να κινδυνέψει να ξεκινήσει ο αγώνας, ενώ θυελλώδεις ήταν οι αντιδράσεις από όλες τις πλευρές. Το πανό έγραφε «free the boys».
  • Ανατροπή και νίκη: Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να πάρει το χρυσό τρίποντο μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού.
  • MVP ο Πινέδα: Ο Πινέδα του δικέφαλου ανακηρύχθηκε  MVP του αγώνα, ενώ πέτυχε και το νικηφόρο γκολ  γράφοντας το 1-2. Είχε προηγηθεί το γκολ της ισοφάρισης από τον Λιβάι Γκαρσία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr