Στις 17 Αυγούστου ο Μάρκους Μπεργκ συμπλήρωσε τα 37 του χρόνια. Προτούν καν συμπληρωθούν σαράντα ημέρες από τα γενέθλιά του, ο Σουηδός επιθετικός ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του ως συνέπεια των έντονων πόνων στη μέση του. Αν συνέχιζε, είναι πολύ πιθανό να έμπαινε στο χειρουργείο.

«Θα ήθελα να σταματήσω με τους δικούς μου όρους αντί να με σταματήσει το σώμα μου», ανέφερε ο Σουηδός φορ στη δήλωση που συνόδευσε την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση της Γκέτεμποργκ. Ή αλλιώς της πρώτης και της τελευταίας ομάδας που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ενδιάμεσα ο βετεράνος επιθετικός έπαιξε στις ολλανδικές Χρόνινχεν (69 συμμετοχές, 44 γκολ) και Αϊντχόφεν (41 συμμετοχές, 11 γκολ), στο Αμβούργο (70 συμμετοχές, 13 γκολ) και φυσικά στον Παναθηναϊκό.

Η αναγέννηση του Μπεργκ στον Παναθηναϊκό

Το καλοκαίρι του 2013, και σε μια περίοδο λιτότητας για το Τριφύλλι που έψαχνε value for money λύσεις, ο Μπεργκ ήρθε στην Αθήνα ψάχνοντας μια επανεκκίνηση στην λαβωμένη καριέρα του. Την οποία κι εν τέλει κατάφερε να πετύχει φορώντας τα πράσινα. Ήταν ο επιθετικός που μπήκε στα παπούτσια του Τζιμπρίλ Σισέ και κατέληξε ένας εκ των κορυφαίων ξένων που έπαιξε στην ελληνική ομάδα.

Συνολικά με το Τριφύλλι ο Μπεργκ έπαιξε σε 150 αγώνες και σκόραρε 91 φορές. Μαζί του κατέκτησε, ως πρωταγωνιστής μάλιστα, το Kύπελλο του 2014, ενώ επέστρεψε στην εθνική Σουηδίας (90 συμμετοχές, 24 γκολ) ως παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις τού χάρισαν ένα βασιλικό συμβόλαιο στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (61 συμμετοχές, 46 γκολ), προτού από το 2019 ως το 2021 ενταχθεί στη ρωσική Κράσνονταρ (63 συμμετοχές, 22 γκολ).

Η επιστροφή του στη Σουηδία θα γινόταν μόνο για την Γκέτεμποργκ, στην οποία κι έκλεισε την καριέρα του γιατί δεν γινόταν αλλιώς.