Στο κενό βρέθηκε σήμερα (25/9) από ύψος πέντε μέτρων ένας μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στην ταράτσα και πήγε να καθίσει, ακουμπώντας με την πλάτη, στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και έπεσε στο κενό.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν να βοηθήσουν τον μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, κυρίως στα πόδια, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Στην Αθήνα ο μαθητής

Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή, όπως και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα.

Στη Λαμία έτυχε να βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Α’Βαθμιας, Β’Βαθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατσαρός, ερχόμενος από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ο οποίος ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την διακομιδή και νοσηλεία του μαθητή σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το σημείο που έγινε το ατύχημα στο σχολείο έκλεισε και θα ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς καθώς και διερεύνηση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος.