Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από παιδικό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ιρλανδία, που δείχνει μια αξιωματούχο κατά την διαδικασία απονομής των μεταλλίων να προσπερνά μια νεαρή μαύρη αθλήτρια.

Το κορίτσι φαίνεται στο βίντεο να κοιτά σαστισμένο μιας και δεν μπορεί να ερμηνεύσει την πρωτοφανή ρατσιστική συμπεριφορά που φαίνεται ότι «δηλητηριάζει» ακόμη και παιδικά τμήματα του αθλητισμού.


Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2022 ωστόσο λαμβάνει τις τελευταίες ώρες μεγάλες διαστάσεις καθώς παγκοσμίου φήμες αθλήτριες παίρνουν θέση εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους.

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς έγραψε σε σχόλιο στο Twitter ότι όταν είδε για πρώτη φορά αυτή τη σκηνή, ράγισε η καρδιά της, έτσι έστειλε ένα μικρό βίντεο συμπαράστασης στο μαύρο κορίτσι. «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό ούτε πουθενά αλλού!» έγραψε η διάσημη αθλήτρια στο σχόλιό της.

Η Τζόρνταν Τσάιλς ζήτησε από τους followers της στα social media να τη βοηθήσουν να βρει αυτό το κορίτσι, σημειώνοντας ότι αυτό που της συνέβη ήταν απίστευτα οδυνηρό.