Ανάρτηση σχετικά με την απαράδεκτη – προσβλητική συμπεριφορά ενός οδηγού λεωφορείου προς επιβάτη με αναπηρία, έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνοντας με το υπουργείο ενημερώθηκε άμεσα για το «λυπηρό συμβάν» και αύριο Δευτέρα θα υποδεχτεί τον συμπολίτη μας Χρήστο Μελέτη προκειμένου να «συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες».

«Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς»

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδίκασαν την συμπεριφορά του οδηγού

Ο υπουργός τόνισε πως τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν από την αρχή προτεραιότητα του υπουργείο και έχουν ήδη «δρομολογηθεί σχετικές ενέργειες».

Τι συνέβη

Ο επιβάτης με αναπηρία θέλησε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο, ωστόσο η ράμπα δεν λειτουργούσε. «Δεν έχεις βοηθό ρε; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ», του είπε ο οδηγός του λεωφορείου στην ερώτησή του για τη ράμπα.

Στη συνέχεια ο επιβάτης του απαντάει «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» και τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακούγεται, ανάμεσα σε άλλα, να του λέει: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Στο πειθαρχικό ο οδηγός

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδικάζουν το μισαναπηρικό επεισόδιο και σημειώνουν ότι ο οδηγός θα περάσει από πειθαρχικό έλεγχο.

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού», τονίζεται σε ανακοίνωση μετά την καταγγελία.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».