Η Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για τη ζωή της, τα επαγγελματικά της αλλά και για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην ζήλια, με αφορμή την «θερμή» αγκαλιά της με τον Νίκο Συρίγο και το πείραγμα της Σίσσυς Χρηστίδου και του Παύλου Σταματόπουλου.

«Μου είναι ξένο συναίσθημα η ζήλια, δεν το καταλαβαίνω, τι νόημα έχει; Το βρίσκω πολύ τοξικό, αρρωσταίνει τους πάντες. Δεν ξέρω αν με ζηλεύουν, δεν μου έχουν πει κάτι. Θα «ζηλέψω» με την καλή έννοια, όχι αυτή που τρελαίνεσαι. Δεν θα κοιτάξω κινητό. Και αν κοιτάξω μετά τι; Μπορεί να βρεις κάτι που δε σου αρέσει, και μετά τι κάνεις; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι «διάφανη» στις εκφράσεις μου. Έτσι είμαι στην κανονική μου ζωή, εάν κάποιον δεν τον συμπαθώ, του το δείχνω», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

«Οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι κανονικοί»

Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο για την ίδια και την πορεία της και εκείνη σχολίασε: «Δεν ήξερα ότι “γράφει” στα backstage, εγώ κάθομαι σαχλαμαρίζω. Έχουμε κλείσει 3 χρόνια που δουλεύουμε μαζί πάνω κάτω οι ίδιοι άνθρωποι και είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι λίγο εκτόνωση για εμάς η χαλαρότητα στα backstage, από την πίεση των θεμάτων και του δελτίου. Αυτό το πράγμα δεν πληρώνεται, είναι πολύτιμο».

«Δεν παρακολουθώ το Twitter και τα social media»

Για την viral στιγμή με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, η παρουσιάστρια εξήγησε πως, «ναι καπνίζω. Δεν είμαι περήφανη που καπνίζω, παρακαλώ πολύ να μην καπνίζετε. Είναι στόχος ζωής για μένα να το κόψω, αλλά και οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι κανονικοί, και τρώμε και κοιμόμαστε. Δεν παρακολουθώ το Twitter και τα social media γιατί αν το κάνω δεν θα κάνω τη δουλειά μου μετά. Γιατί εάν κάτι που θα διαβάσεις θα σε επηρεάσει, θα σε απομακρύνει από το δικό σου κέντρο. Θα συμβεί αυτό και πρέπει να το αποφύγεις. Θα χάσω το μέτρο μου αν το κάνω».

Η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε επίσης στην έκφραση της γνώμης της κατά τη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων, και στο κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο να τοποθετηθεί.

«Είναι μέρες που θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Προφανώς και όλοι μας έχουμε ιδιωτικές σκέψεις για ό,τι συμβαίνει. Αλλά με μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη (σ.σ. οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ), που μαθαίνω ότι υπάρχει συμμετοχή, θέλει προσοχή. Το βράδυ στο MEGA στις 00.10, με τον διευθυντή ειδήσεων, Σταμάτη Μαλέλη και τον διευθυντή έκδοσης των «Νέων», κ. Γιώργο Παπαχρήστο, θα κάνουμε εκπομπή για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε στο στούντιο και εκπροσώπους και απ΄τις δύο «πλευρές». Για εμάς είναι μία ενδιαφέρουσα μέρα. Αυτό που θα μάθουμε σήμερα είναι ποιος θα είναι ο 4ος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας της χώρας, δεν είναι κάτι ”αστείο”», υπογράμμισε.

«Δεν πρέπει να εκφράσουμε την προτίμησή μας, αν έχουμε, γιατί δεν πρέπει κανείς να επηρεαστεί. Μου αρέσει που έχει πάει ο κόσμος να ψηφίσει, σημαίνει ότι ενδιαφέρονται, ότι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα και αυτό είναι σημαντικό. Οι εσωκομματικές αυτές κάλπες εμπεριέχουν μηνύματα για όλα τα κόμματα. Ο κόσμος στέλνει το μήνυμά του σε όλα τα κόμματα. Εκείνοι που στήριξαν ή πιθανώς να στηρίξουν τον κ. Κασσελάκη ξανά να αναζητούν το «νέο». Όπως και αν είναι αυτό ή κάπως αχαρτογράφητο· αυτό σημαίνει πολλά γενικότερα», τόνισε χαρακτηριστικά η Ράνια Τζίμα αναφορικά με της πολιτική.

Θα έβλεπε τον εαυτό της σε ένα κόμμα;

«Όχι δεν θα με έβλεπα. Αυτή τη στιγμή μου φαίνεται εξωπραγματικό, δεν με φαντάζομαι σε αυτό το πεδίο. Πολιτική είναι πάρα πολλά πράγματα, δεν είναι όταν εντάσσεσαι σε ένα κόμμα ή γίνεσαι βουλευτής, πολιτική κάνεις με πολλούς τρόπους. Αν δεν μας αφορά κακό του κεφαλιού μας, και θα το βρούμε μπροστά μας. πρέπει να “ξαναζεστάνουμε” την σχέση μας με την πολιτική και να προσπαθήσουμε να το δούμε λίγο σοβαρά, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας την αμέσως επόμενη ημέρα», ξεκαθάρισε η δημοσιογράφος.

Η πολιτική και η δημοσιογραφία όταν συναντώνται… στο σπίτι

Τέλος, η Ράνια Τζίμα τοποθετήθηκε αναφορικά με την κόρη της και διατύπωσε τον «προβληματισμό» της: «Συζητάμε στο σπίτι για τα πολιτικά, όχι ψύχραιμα πάντα! Συζητάμε και διαφωνούμε πολλές φορές. Αρχίζει και είναι η έγνοια μου γιατί ακούει και το παιδί και δεν ξέρω αν κάνει καλό να ακούει τόσες πολιτικές συζητήσεις, με προβληματίζει λίγο αυτό. Έχει μία παράξενη για την ηλικία της – είναι 7 ετών – εξοικείωση με τα πολιτικά πρόσωπα. Πρέπει λίγο να το «μαζέψουμε» αλλά είναι το βασικό ενδιαφέρον και εμένα και του συζύγου μου».

Και κατέληξε: «Δεν είναι κάτι “εξωτικό” στα μάτια της κόρης μου, το επάγγελμα μου. Έχει απορίες με κάποια θέματα και ρωτάει. Την είχαν φοβίσει πολύ οι φωτιές,και η τραγωδία με το πλοίο στον Πειραιά. Και ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι πολιτικά όντα και παρακολουθούν πολλά χρόνια τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο και η συμβολή τους θα είναι καίρια».