Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στον Βόλο και είναι απόρροια των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η κακοκαιρία Daniel. Δύο κοπάδια με πρόβατα, που δεν μπορούσαν να βρουν να φάνε λόγω των μεγάλων ζημιών, μπήκαν σε ένα θερμοκήπιο και έφαγαν 300 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης!

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας που καλλιεργεί τη φαρμακευτική κάνναβη, Γιάννης Μπουρούνης, μίλησε στον Status FM 107,7 Θεσσαλονίκης. «Εγώ είμαι πολύ καλά, αλλά καλύτερα είναι τα πρόβατα, γεμάτα τρέλα και κορδέλα. Τα βλέπουν όλα πανέμορφα» είπε χαριτολογώντας.

«Περάσαμε πολλές μέρες καύσωνα, χάσαμε το 80% της παραγωγής μας από τις πλημμύρες γιατί εμείς είμαι η μεγαλύτερη μονάδα θερμοκηπιακής κάνναβης στην κεντροανατολική Ευρώπη» εξήγησε ο κ. Μπουρούνης.

«Πλημμύρισαν τα πάντα. Την ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε, ξαφνικά βλέπουμε πρόβατα και κατσίκια μέσα στο θερμοκήπιο να βόσκουν κανονικά» είπε.

Και συνέχισε: «Βρήκαν τα καημένα πρασινάδα να φάνε γιατί το σανό τους καταστράφηκε, τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η φούντα και η πρασινάδα. Την περνάν ζάχαρη τα ζώα. Το πρόβλημα ήταν πώς θα τα κυνηγήσουμε για να φύγουν από την καλλιέργεια, γιατί τους άρεσε τόσο πολύ και δεν έφευγαν με τίποτα. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά απ’ τα κατσίκια και αυτό δεν γίνεται ποτέ. Λογικό αφού έφαγαν περίπου 300 κιλά».