Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας καθώς άνοιξαν οι οδικές αρτηρίες γύρω από το Σύνταγμα, που είχαν κλείσει λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αυτή την ώρα παρατηρείται κυκλοφοριακή αποφόρτιση σε σχέση με τις πρωινές ώρες με τα σημεία όπου εντοπίζεται αυξημένη κίνηση να είναι τα εξής:

  • Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
  • Μεσογείων
  • Βασ. Σοφίας (άνοδος)
  • Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
  • Πειραιώς
  • Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)
  • Αττική Οδός –  (Από Φυλής έως Ηρακλείου προς αεροδρόμιο)

Με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης», η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εργατικά σωματεία, συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και απαιτώντας την απόσυρσή του.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Σύνταγμα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτώντας, επίσης, την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και μαζικοί φορείς με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική».

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του.

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό αυτήν την ώρα η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό στις Γραμμές 1, 2 & 3. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιησεων σωματείων εργαζομένων. Το Τραμ λειτούργησε από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά 2 Σωματείων Εργαζομένων για την 24ωρη απεργία σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Στη δικαιοσύνη κατά 2 Σωματείων εργαζομένων της εταιρείας προσφεύγει η ΣΤΑ.ΣΥ, καταθέτοντας απεργιακή αγωγή, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/09.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ «το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την «τελευταία» στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια».

Η ΣΤΑ.ΣΥ, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσέφυγε στη δικαιοσύνη νωρίτερα σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, που συνεδρίαζαν προγραμματισμένα, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε νομική δυνατότητα που της δίνεται. Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, που αντιτίθεται στα όσα προβλέπει ρητώς η διαιτητική απόφαση (1/2023) του ΟΜΕΔ, που ορίζει τις προϋποθέσεις κήρυξης νόμιμης απεργίας και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, ειδικά για τη ΣΤΑ.ΣΥ.

Τέλος η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στις μετακινήσεις του.