Τέσσερα χρόνια μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις στη νοτιοανατολική Αυστραλία, προκαλώντας τον θάνατο 33 ανθρώπων, η χώρα βρίσκεται ξανά στο έλεος της πύρινης λαίλαπας και σε κατάσταση συναγερμού.

Εν μέσω ανοιξιάτικου καύσωνα με τη ζέστη να σπάει ρεκόρ στο Σίδνεϊ, πολλά σχολεία έκλεισαν και περίπου 600 πυροσβέστες δίνουν μάχη, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο 68 πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία, εκ των οποίων οι 17 είναι ανεξέλεγκτες, σύμφωνα με το Reuters.

Oι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις από τις πυρκαγιές του 2019 και του 2020 έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη της βλάστησης, που υπάρχει διαθέσιμη για να καεί.

Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει έως και 16 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου. Η μέγιστη θερμοκρασία στο Σίδνεϊ ξεπερνά για πέμπτη ημέρα τους 30 βαθμούς Κελσίου και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη (21/9).

Πάνω από 100 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ενώ τουρίστες σε δημοφιλές θέρετρο της Τασμανίας έλαβαν εντολή να μετακινηθούν σε ασφαλέστερη τοποθεσία λόγω πυρκαγιάς που μαινόταν ανεξέλεγκτη.