Τη δριμύτατη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ /Αρτσάχ και την βαρβαρότητα που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός κυρίως της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ, από τις Αζερικές εκτενείς  επιχειρήσεις του πυροβολικού, για μια ακόμη φορά μετά την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, καταδικάζει με ανακοίνωση της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή .

Η αρμενική Επιτροπή ζητά την δημοσιοποίηση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας  απέναντι στην επιχειρούμενη εθνοκάθαρση, καταγγέλλοντας παράλληλα την παραπληροφόρηση που διακινούν οι αντίπαλοι του.

Ειδικότερα με αφορμή τη χθεσινή ευρεία επίθεση του πυροβολικού σημειώνει: Μετά την πλήρη πολιορκία και τον αποκλεισμό των Αρμενίων του Αρτσάχ, που για εννιά ολόκληρους μήνες κράτησε αποκομμένους τους πολίτες του, από τον υπόλοιπο κόσμο, το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει τους άμαχους Αρμένιους, με σκοπό να εξαλείψει πλήρως τον Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ.

Πυροβολικό, UAV και ρουκέτες χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα σε κατοικημένες περιοχές.

Συγχρόνως το Μπακού κινητοποιεί μια έντονη προπαγάνδα παραπληροφόρησης, που ήδη αναπαράγεται από κάποια μέσα, μιλώντας για νάρκες σε αυτοκινητοδρόμους, ή τρομοκρατικές επιθέσεις Αρμενίων.

Το Αζερμπαϊτζάν υπονομεύει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Τα τελευταία δυό χρόνια οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διενεργούν εθνοκάθαρση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας διάφορες, ευφάνταστες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προκλήσεων, εκφοβισμού των κατοίκων και ψυχολογικής τρομοκρατίας.