«Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την Κυριακή. Μαζί μας και η Έφη Αχτσιόγλου» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του προς φίλους του κόμματος στη Χαλκίδα, χωρίς ωστόσο να παρέχει στην συνυποψήφια του τη στήριξη που του ζήτησε στις επιθέσεις που δέχεται περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ξέρω αν υπονόμευε η Έφη Αχτσιόγλου τον Αλέξη Τσίπρα. Είμαι ένα μήνα στην πρώτη γραμμή, τέσσερις μήνες στο κόμμα. Να σας πουν αυτοί που ξέρουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην Χαλκίδα, απάντησε στην κριτική που δέχεται περί αποπολιτικοποίησης της πολιτικής και έλλειψη πρότασης και σχεδίου, είπε ότι «εγώ ο δήθεν κενός πολιτικά είμαι ο μόνος που κάνω προτάσεις» και απαρρίθμησε τι δεν θέλει και τι θεωρεί ότι είναι άδικο να συμβαίνει.

Το isyriza και η σύγχρονη Αριστερά

Θέλοντας να δείξει ότι το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαφορετικό σε περίπτωση που εκλεγεί την Κυριακή, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι τα μέλη του κόμματος «θα πάρουν στα χέρια τους το isyriza, που τώρα είναι κλειδωμένο στην Κουμουνδούρου» και θα κάνουν μαζί με την ηγεσία του κόμματος, αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να παράξει πολιτική».

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που έχει καταθέσει πολιτικές προτάσεις στο διάλογο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα σχόλια ότι είναι «κενός» πολιτικά.

«Δεν θέλω εγώ να είμαι βασιλιάς, θέλω εσείς οι πολίτες να αποφασίζετε» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης για τη συμμετοχή του κόσμου στις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά ξέρει να κερδίζει» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, δηλώνοντας ότι «δεν θα θυσιάσει σπιθαμή γης και μέτρο θάλασσας». «Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν παραπάνω για τις βάσεις που έχουν στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θέλει να υπάρχει υπουργείο Άμυνας και όχι επίθεσης.