Την πάγια εθνική θέση ότι η λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ότι οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλά μη αποδεκτή. Αυτό είναι κάτι που είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω και πάλι σήμερα στον Πρόεδρο Ερντογάν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό, που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη.

Αναφορικά με τις καταστροφές, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επεσήμανε ότι «η χώρα είναι ανθεκτική και ότι η οικονομία πάει καλά» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το  εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν  η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μάς επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε μια ανθεκτική απάντηση σε φαινόμενα που θα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό είναι γεγονός και πρέπει να ανταποκριθούμε».

Σχετικά, δε με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είχα δεσμευτεί, πριν από την προεκλογική εκστρατεία, ότι θα ανακτούσαμε την επενδυτική βαθμίδα εντός τριών μηνών και τα καταφέραμε. Είναι ίσως το τελευταίο βήμα σε αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια πολύ επώδυνη δεκαετία. Η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% φέτος. Συνεχίζουμε να προσελκύουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, ενισχύουμε διαρκώς το ελληνικό brand σε διάφορους τομείς και διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τυπικό μέγεθός της, είτε πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή μας».

Τέλος και για τον πρώτο νόμο, που ψηφίστηκε μετά τις εκλογές, αυτόν, που διασφαλίζει την άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αν είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορείτε να ψηφίζετε από εδώ ή από όπου κι αν βρίσκεστε στις επόμενες εκλογές. Οι επόμενες εκλογές είναι οι ευρωεκλογές και αυτή νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, είναι μια εθνική επιτυχία, καταφέραμε και αφαιρέσαμε όλα τα εμπόδια τα οποία είχε ο προηγούμενος νόμος. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια πολύ πιο ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, της ομογένειας, της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, στα κοινά της πατρίδας μας. Μόνο καλό θα κάνει αυτή η πιο μεγάλη, η πιο συστηματική συμμετοχή στα κοινά και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και πείσαμε και τα άλλα κόμματα ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».