Από σήμερα Τρίτη 19/9 και για τέσσερις μήνες τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο εργασιών του μετρό για την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νότιο τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία του νότιου κλάδου της οδού Ελ. Βενιζέλου θα γίνεται μέσω των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, επισήμανε ότι το μετρό θα λειτουργήσει στις αρχές του 2024. «Θα ήθελα να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε το μετρό το α΄εξάμηνο του 2024, ωστόσο φαίνεται ότι θα πάμε το δεύτερο εξάμηνο του 2024» είπε χαρακτηριστικά.

«Απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη δοκιμαστική λειτουργία από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη λειτουργία του. Προφανώς και εγώ θα ήθελα να έχουμε κάνει τα εγκαίνια νωρίτερα… Να ζητήσουμε λίγο ακόμη υπομονή από τους Θεσσαλονικείς, πιστεύω ότι το έργο θα αποζημιώσει τους Θεσσαλονικείς και με το παραπάνω όταν λειτουργήσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.