Συνολικά εννέα ήταν τα άτομα που συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομικούς ελέγχους πριν από την έναρξη των αγώνων ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης για τη Super League, την Κυριακή (17/9).

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν για, κατά περίπτωση, βία κατά υπαλλήλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν έξι άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ήδη δικογραφία. Τα εν λόγω άτομα εντοπίστηκαν εξωτερικά του γηπέδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι βεγγαλικά χειρός, τέσσερα καπνογόνα και δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες.

Ένας από τους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, απώθησε τους αστυνομικούς και κλωτσώντας τους επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, καθώς στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ναυτικός πυρσός, ναρκωτικά δισκία, όπως επίσης τρίφτης και ποσότητα κάνναβης.

Όπως επισημάνθηκε σχετικώς, η ΕΛΑΣ, υλοποιώντας πολυεπίπεδα το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς, τόσο σε αγωνιστικούς χώρους κατά τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων όσο και μακριά από αυτούς.