Η γυναικοκτονία της Έφης Τσιχλάκη, το 2016, στην Κρήτη, από τον σύζυγό της, αναβίωσε σήμερα στον Αρειο Πάγο και συγκεκριμένα το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Εισαγγελία είχε ασκήσει αναίρεση για το σκέλος της απόφασης του Εφετείο που αφορούσε στη χορήγηση ελαφρυντικού στον καταδικασμένο, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης μόλις μόλις 8 ετών για το έγκλημα, το οποίο ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε αθωώσει λόγω αμφιβολιών, το δευτεροβάθμιο όμως τον καταδίκασε αλλά σε ήπια ποινή καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό.

Αυτό είναι που ζητά να αναιρεθεί η εισαγγελέας του αρμόδιου τμήματος του ΑΠ κατά την αγόρευση της, σήμερα. Με την ίδια εισήγηση ζήτησε και την απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης του καταδικασμένου σε βάρος της εφετειακής απόφασης, καθώς, όπως ισχυρίζεται, είναι αθώος. Η εισαγγελέας ζητά να αναιρεθεί ως αβάσιμη. Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Οι εκατέρωθεν αιτήσεις αναιρέσεων

Σημειώνεται ότι η αίτηση αναίρεσης ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον καταδικασμένο για το άγριο έγκλημα σε βάρος της συζύγου του και κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού το οποίο μείωσε και την επιβληθείσα ποινή.

Στη συνέχεια, στην αντεπίθεση πέρασε ο καταδικασθής με δικό του αίτημα για αναίρεση της απόφασης. Τον περασμένο Αύγουστο υπέβάλλε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρευσης της απόφασης του Εφετείου, επιμένοντας στην αθωότητά του. Την εξέλιξη είχε κάνει γνωστή ο δικηγόρος και ξάδελφος του θύματος, κ. Εμμανουήλ Αθανασίου.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, σημείωνε: «έχω μείνει πραγματικά εμβρόντητος με το θράσος του! Ο καταδικασμένος για την βίαιη δολοφονία της συζύγου του στη Κρήτη, τον Μάρτιο του 2016, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, επιμένοντας μάλιστα για την αθωότητα του.

«Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του, η οικογένεια μας το σέβεται απολύτως. Ο καταδικασμένος που εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές στα Χανιά και θα αποφυλακιστεί σε λίγο καιρό (σε κάποιους μήνες απ’ ότι μαθαίνω) απευθύνεται στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας για να αποδείξει τι;

Ότι ήταν θύμα άδικης δίκης; Ότι η Έφη Τσιχλάκη δεν δολοφονήθηκε; Η ότι είναι αθώος; Διότι αν επιμένει στην αθωότητα του, τότε να μας υποδείξει ποιος άλλος ήταν παρών εκείνο το μοιραίο βράδυ στο σπίτι και σκότωσε τόσα άγρια την Έφη, αφού την σάπισε πρώτα στο ξύλο!

Αλλιώς καλύτερα να σιωπήσει! Δεν μπορεί να συνεχίσει να εμπαίζει την οικογένεια, το δικαστικό σύστημα και μια ολόκληρη χώρα…

Η Έφη Τσιχλάκη έπεσε θύμα μιας σοκαριστικης, λόγω αγριότητας, δολοφονίας, μια γυναικοκτονια που θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως μελανή σελίδα αλλά ο καταδικασμένος για το φόνο, δεν φτάνει που έλαβε ποινή χάδι αλλά επιμένει και στον εμπαιγμό!

Πρόκειται ξεκάθαρα για θράσος και κοροϊδία και μάλιστα από κάποιον ο οποίος σε λίγο καιρό θα είναι ελεύθερος! Με το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου ενώ συνέχιζε να αρνείται και να καλύπτει τον βίαιο φόνο! Ντροπή, πραγματικά! Ντροπή και βαθύτατη θλίψη…».

Η σοκαριστική είδης της δολοφνίας της Εφης

Ήταν στις 24 Μαΐου του 2022, όταν ο θάνατος της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη καταγράφηκε στα χρονικά ως μια ακόμη συζυγοκτονία. Ο 55χρονος σύζυγος της, που στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε κριθεί αθώος και ο θάνατος της άτυχης γυναίκας αποδόθηκε σε αυτοκτονία, κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό –  από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης –  ένοχος κατά πλειοψηφία, με ψήφους πέντε – δύο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο κατέληξε στο ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να στραγγάλισε και να πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.