Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9) σε παλιές αποθήκες εργοστασίου στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής. Μάλιστα την περιοχή κάλυψαν πυκνοί καπνοί ενώ όπως αναφέρουν τοπικά ακούγονται και μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι και όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.

Μήνυμα του 112

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στις 14:14 μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Κομοτηνή. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ωστόσο το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λόγω των πυκνών καπνών που μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για τον πληθυσμό.