Από ασφυξία που μπορεί να οφείλεται σε δηλητηρίαση από αλλαντική τοξίνη είναι το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της μετά από κατανάλωση σαρδέλων σε εστιατόριο του Μπορντό.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, αναμένονται ακόμη οι τοξικολογικές εξετάσεις που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε την Παρασκευή (15/9) να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας, την Παρασκευή, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Με λαρυγγίτιδα διέγνωσαν αρχικά την 32χρονη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sudouest.fr, η νεαρή που έκανε διακοπές στο Μπορντό, πήγε στο νοσοκομείο στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυσκολία στην κατάποση και βραχνάδα. Οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα και της έδωσαν εξιτήριο.

Η γυναίκα επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύντροφό της αλλά την Κυριακή και ενώ τα συμπτώματα επέμεναν ξαναπήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Begin. Έμεινε για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας όταν και πάλι πήρε εξιτήριο χωρίς και πάλι να έχει διαγνωστεί με αλλαντίαση. Πέθανε στο σπίτι της την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γαλλικό μέσο, η νεαρή γυναίκα δεν είχε την τυπική κλινική εικόνα ενός ασθενούς που νοσεί με αλλαντίαση. Η αλλαντίαση προκαλεί διάφορα συμπτώματα τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γιατρούς, όπως πεπτικές, νευρολογικές, αναπνευστικές διαταραχές και διπλωπία. Αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν εμφανή στην 32χρονη Ελληνίδα.