Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στις έξι η ώρα το απόγευμα -ώρα Ελλάδος. Μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά εντός του 2023 που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν θα συναντηθούν, με την πρώτη να είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο «σπίτι της Τουρκίας», το οποίο εγκαινιάστηκε το 2021 και το οποίο επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Στο τραπέζι θα βρίσκονται συνολικά έξι άτομα. Πέρα από τους ηγέτες των δύο χωρών στη συνάντηση θα είναι οι δύο υπουργοί εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο κ. Χακάν Φιντάν, οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, η κ. Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού από τη ελληνική πλευρά και ο Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς από την πλευρά του κ. Ερντογάν.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα θέματα και οι συμφωνίες στην επικείμενη συνάντηση Κορυφής στο Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου στη Θεσσαλονίκη.