Σε μια νέα εποχή φαίνεται ότι θα περάσει το Gov.gr όπως επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Η τεχνητή νοημοσύνη περνάει πλέον στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να κάνει ακόμα ευκολότερη την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Το Gov.gr περνάει πλέον σε μια νέα εποχή. Κάθε 2 μέρες περίπου, μια νέα υπηρεσία προστίθεται για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών» είπε ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η AI δοκιμάζεται ήδη και πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Θα τους δίνει τη δυνατότητα να περιγράφουν ηχητικά αυτό που θέλουν, ακόμη κι αν δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό και με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης να εξυπηρετούνται.

«Προφανώς δεν έγιναν όλα καλά»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel και με την ιδιότητα του ως πρώην δήμαρχος Τρικκαίων.

«Έχουν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή κι αναφέρομαι στον Ιανό. Όσο κι αν αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για όλα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο όγκος νερού που έπεσε τώρα στην περιοχή, ήταν 3-4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Ιανού. Τότε σχεδιάστηκαν και έγιναν κάποια έργα, τα οποία όμως είχαν ως σημείο αναφοράς εκείνη την κακοκαιρία. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ούτε οι πόλεις μας είναι σχεδιασμένες για να δέχονται τέτοιους όγκους νερού», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

Ερωτηθείς δε για το αν υπήρξαν καθυστερήσεις ή ανθρώπινα λάθη ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε ότι «και έργα έγιναν και τα ποτάμια καθαρίστηκαν και το φαινόμενο ήταν ακραίο και πρωτόγνωρο, αλλά προφανώς δεν έγιναν όλα καλά».