Το πρώτο στοίχημα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κερδηθεί διαμηνύουν στελέχη του κόμματος, σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται στον πρώτο γύρο.

Είναι ενδεικτικό ότι έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής είχαν προσέλθει στην κάλπη για την ανάδειξη νέου προέδρου περίπου 130.000 μέλη του κόμματος. Από αυτό τον αριθμό  το 25% των ψηφοφόρων είναι νέα μέλη, ενώ λόγω της μαζικής προσέλευσης δόθηκε παράταση και μετά τις 20:00. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο αριθμός ίσως πλησιάσει και τις 140.000.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά γύρω στις 21:00, ενώ κατά τις 23:00 το αργότερο, θα είναι γνωστό αν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Κεντρικό στοίχημα για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι η διαδικασία να στείλει ένα μήνυμα ισχυρής ανάκαμψης για το κόμμα μετά το σοκ της εκλογικής ήττας. Σε αυτή τη γραμμή άλλωστε φαίνεται να κινούνται και οι δηλώσεις των πέντε υποψηφίων οι οποίοι «αγκάλιασαν» την συμμετοχή του κόσμου και έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Αχτσιόγλου: Αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς.

Είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου.

Σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιστρέφει δυναμικά και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημά τους. Στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε.

Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», ήταν το μήνυμα της Έφης Αχτιόγλου από το Περιστέρι από όπου ψήφισε.

Κασσελάκης: Aύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος «από την κοσμοσυρροή σήμερα». «Πάρα πολύς κόσμος, είπε, συστήνοντας υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν. «Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου», είπε. «Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά», συνέχισε, προσθέτοντας: «αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται».

Ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη δήλωση του αναφέροντας: «Ψηφίστε σήμερα, για όποιον θέλετε αλλά ψηφίστε. Και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. Και με τη νίκη».

Παππάς: Να κάνουμε τα πάντα για την ισχυροποίηση της παράταξης

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς. «Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη», τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εν τω μεταξύ, σε ανάρτηση που έκανε προ ολίγου στο Twitter, ο κ. Παππάς κάνει λόγο για συμμετοχή που ήδη έχει φτάσει στις 90.000. «90.000 χιλιάδες και συνεχίζουμε», αναφέρει συγκεκριμένα.

Αργότερα σε νέο tweet που δημοσίευσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε παράταση όπου χρειαστεί στα εκλογικά κέντρα λόγω της μεγάλης συμμετοχής

Τσακαλώτος: Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, τον κόσμο της Αριστεράς

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτοε επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Τζουμάκας: Ψηφίζουμε για να αλλάξουμε πορεία

Ο Στέφανος Τζουμάκας στο δικό του μήνυμα επισήμανε ότι «έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα.

»Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».