Νεκροί είναι το ζευγάρι των Αυστριακών αγνοούμενων, από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Το τεστ DNA στα δυο άψυχα σώματα που βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες επιβεβαίωσαν τις ταυτότητες των δύο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χωρίς να τους κατονομάσει.

«Έχουμε το θλιβερό καθήκον να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. «Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που ήταν αγνοούμενοι μετά τις σοβαρές πλημμύρες».

Συνολικά 17 νεκροί από τις πλημμύρες

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την πρόσφατη κακοκαιρία αυξήθηκε και επίσημα στους 17.

Η σορός της γυναίκας είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου την Παρασκευή 08/09, ενώ η σορός του άντρα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη (13/9) στη θαλάσσια περιοχή Μουρτιά Πηλίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Το άτυχο ζευγάρι αγνοούνταν από την (7/9) στα Ποτιστικά Πηλίου όταν ορμητική χείμαρροι σάρωσαν την περιοχή. Όπως έγινε γνωστό οι δυο τους είχαν έρθει στην Ελλάδα για τον μήνα του μέλιτος αφού είχαν παντρευτεί πριν μία εβδομάδα.

Επέλεξαν την περιοχή του Πηλίου διότι εκεί είχαν γνωριστεί πριν μερικά χρόνια.