Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΠαΣοΚ με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εμφανίστηκε «προσποιούμενος τον «εκσυγχρονιστή» που παρέλαβε καμένη γη, από τον εαυτό του».

Παράλληλα, το η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός, παρουσιάστηκε ανέτοιμος να παρουσιάσει λύσεις για του πληγέντες της Θεσσαλίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ

«Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόψε ενώπιον των πολιτών ανέτοιμος να παρουσιάσει λύσεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και προσποιούμενος τον «εκσυγχρονιστή» που παρέλαβε καμένη γη… από τον εαυτό του.

Η Θεσσαλία χρειάζεται επειγόντως ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, κάτι που η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εκπονήσει, όπως φάνηκε από την ένδεια προτάσεων στην αποψινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Κατά τα λοιπά, πιστός στα λεκτικά πυροτεχνήματα ο κ. Μητσοτάκης βάλθηκε να μας πείσει ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Ας του θυμίσουμε ότι είναι πέντε χρόνια Πρωθυπουργός, διάστημα κατά το οποίο οι αυξήσεις του 2024 σε μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ήδη εξανεμισθεί λόγω της ακρίβειας και η χώρα είναι πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή λόγω της δικής του αβελτηρίας.

«Ξιφουλκεί», δε, κατά του προγράμματος «Ηρακλής» που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε, την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται υπό την απειλή των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχει πια φύλλο συκής για την αποτυχία του «επιτελικού» κράτους και του «πολυδιάστατου» αποσυντονισμού».