«Συνωστισμός» επενδυτών παρατηρείται στην εγχώρια αγορά του τουριστικού real estate, με την Vivium Holding, εδρεύουσα στο Ντουμπάι, να αποτελεί την πιο πρόσφατη είσοδο.

Το family office, που ιδρύθηκε το 2017 από τον επιχειρηματία Elie Khouri, πρόεδρο του κορυφαίου ομίλου μέσων ενημέρωσης Omnicom, απέκτησε boutique ξενοδοχείο στην Πάρο, σηματοδοτώντας την είσοδό του στον τομέα της φιλοξενίας, όπως αναφέρει ο ot.gr.

Στο προσφάτως αποκτηθέν ακίνητο έκτασης 18.000 τ.μ. θα αναπτυχθεί μια πολυτελής μονάδα φιλοξενίας 40 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπλέον στο τουριστικό συγκρότημα θα λειτουργούν σύγχρονο γυμναστήριο, εγκαταστάσεις σπα και ευεξίας, καθώς και γήπεδα τένις και padel.

Το νέο ξενοδοχείο της Πάρου βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, απέχοντας μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την παραλία Αγία Ειρήνη, που με τους γιγάντιους φοίνικες και τα στοιχισμένα αλμυρίκια μοιάζει λίγο με Καραϊβική.

Οι φιλοδοξίες της Vivium Holding στον τομέα της φιλοξενίας εκτείνονται πέρα από την Πάρο, με σχέδια για την απόκτηση συνολικά πέντε ξενοδοχείων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Το family office οραματίζεται την εδραίωση μιας ισχυρής παρουσίας στον κλάδο της φιλοξενίας και συνεχίζει να δημιουργεί εξαιρετικές μάρκες σε εξαιρετικές τοποθεσίες, όπως αναφέρει.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία του Elie Khouri δραστηριοποιείται δυναμικά στο real estate με έμφαση στις πολυτελείς κατοικίες, ενώ το πολυσχιδές επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της επεκτείνεται επίσης στην τεχνολογία και την τέχνη. Μάλιστα τον Αύγουστο ανακοίνωσε την εξαγορά της VIVA Sotheby’s International Realty στην Ισπανία. Η επένδυση ακολούθησε την ίδρυση της Saudi Arabia Sotheby’s International Realty στη Μέση Ανατολή και την εξαγορά της United Kingdom Sotheby’s International Realty.

Προορισμός πολλών αστέρων η Πάρος

Το γραφικό νησί των Κυκλάδων, όπου εφέτος ξεκίνησε τη λειτουργία του το Avant Mar, το νέο πεντάστερο boutique ξενοδοχείο της Grivalia Hospitality, σημειώνει άνοδο στον αριθμό των επισκεπτών, με σχεδόν 1,25 εκατομμύρια τουρίστες να φτάνουν το 2022, αυξημένοι κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η Πάρος συμμετέχει με το 1% σχεδόν του συνολικού ετήσιου τζίρου της χώρας σε καταλύματα και εστίαση, αφού το 2022 εισπράχθηκαν 148 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης «Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2022» που δημοσίευσε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), τα τελευταία δύο χρόνια επενδύθηκαν συνολικά 8,669 δισ. ευρώ στον ελληνικό τουρισμό. Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν το 2021 ανήλθαν στα 4,182 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,571 δισ. ευρώ αφορούσαν σε δαπάνη εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Τα αντίστοιχα μεγέθη για το 2022 είναι 4,487 δισ. ευρώ και 1,734 δισ. ευρώ, με αύξηση 7% και 10% αντίστοιχα.