Όσοι έχουν τύχει ν’ ανέβουν στον λόφο του Λυκαβηττού για μια παράσταση ή μια συναυλία, κάποιο δρώμενο, ακόμη και για μια απλή βόλτα, αντιλαμβάνονται πόση αξία κουβαλά η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου που δεσπόζει στον χώρο.

Το βράδυ της Παρασκευής (15/09) το θέατρο του Λυκαβηττού επέστρεψε ανανεωμένο και το κοινό γέμισε τις εξέδρες από τη μία για να «καλωσορίσει» την επανεκκίνησή του ύστερα από 15 χρόνια και από την άλλη για ν’ απολαύσει επί σκηνής τον Σταύρο Ξαρχάκο σε μια μαγευτική βραδιά, με την οποία ορίστηκε η νέα εποχή.

Ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο σε όλες τις υποδομές του, πάντα όμως με σεβασμό στην πρότερη μορφή του, το θέατρο του Λυκαβηττού αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα τοπόσημα της Αθήνας με λαμπρή ιστορία. Ένας χώρος πολιτισμού που φιλοξενήσει ιστορικές καλλιτεχνικές στιγμές.

Η συναυλία του μεγάλου συνθέτη ονομάστηκε «Γιορτή στον Λυκαβηττό» και ο κόσμος έρρεε από νωρίς για να πιάσει θέση.

Οι μελωδίες του Ξαρχάκου, μέσα από τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ζαχαρία Καρούνη και της Ηρούς Σαΐα, απλώθηκαν στον αθηναϊκό λόφο κι έδωσαν στο θέατρο εκείνη την ζωντάνια που τόσο πολύ του είχε λείψει.

Τα έσοδα της πρώτης αυτής συναυλίας αποφασίστηκε να διατεθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

«Η παλιά γενιά συναντήθηκε με τη νέα»

Παρών φυσικά σε αυτή τη γιορτή και ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αναγέννηση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του θεάτρου ως «μία αληθινά όμορφη στιγμή για την Αθήνα».

Διότι, όπως διέκρινε χαρακτηριστικά, «η παλιά γενιά που λάτρεψε το θέατρο του λόφου συναντήθηκε με τη νέα – αυτήν που από σήμερα ετοιμάζεται να το αγκαλιάσει».