Ανοίγει ξανά σήμερα (15/9), μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με τη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Τα έσοδα της συναυλίας  θα διατεθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσει ένα σύνθετο τεχνικό έργο, παραδίδει σε κατοίκους και επισκέπτες έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο πολιτιστικό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Τα 3.850 πλαστικά καθίσματα αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ξύλινους πάγκους 3.950 θέσεων, έτοιμους να υποδεχθούν τους θεατές. Το θέατρο θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις με 6.000 θεατές (καθήμενους και όρθιους). Όλες οι παρεμβάσεις στο μνημείο έγιναν σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων μελέτη αποκατάστασης και αντίστοιχα βάσει της εγκεκριμένης οικοδομικής άδειας.

Πώς μπορείτε να ανεβείτε στο Θέατρο για τη συναυλία

Η πρόσβαση στο θέατρο για τις ημέρες και ώρες που διοργανώνονται εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για τους πεζούς και τα δίτροχα. Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, σε άτομα άνω των 60 ετών καθώς και στα ταξί για αποβίβαση ή επιβίβαση.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30, με αφετηρία την οδό Σαρανταπήχου. Το shuttle bus θα είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας της συναυλίας, για να διευκολύνει όσες και όσους επιθυμούν, με προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν βοήθειας.