Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, την οποία έχουν αποδεχθεί η χήρα του, Μαρία Καρρά και ο γιος του, Γιάννης Τράγκας.

Μιλώντας στο «MEGA Καλημέρα» ο δικηγόρος της χήρας του, Μαρία Καρρά, είπε πως η θέση της κ. Καρρά είναι πως έχουν συνειδητά επιλέξει να απευθυνθούν μόνο στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης.

«Είναι εδώ η κ. Καρρά και κάναμε όλη τη διαδικασία. Εμφανιστήκαμε στον τακτικό ανακριτή Αθηνών για τη διαδικασία του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Ελέγχθηκε και κατέθεσε τα υπομνήματά της και αφέθηκε ελεύθερη με κανέναν περιοριστικό όρο. Υιοθέτησε την εκδοχή πως είναι κάτοικος εξωτερικού από τα 2016. Στοιχείο περιουσιακό, το οποίο αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα, ουδέποτε μεταβιβάστηκε από τη Μαρία Καρρά ούτε επιχειρήθηκε. Υπάρχει διαθήκη. Ό,τι υπήρχε κατά τη στιγμή του θανάτου του στην προσωπική του περιουσία είτε ακίνητα είτε κινητά, στο σύνολό τους έχουν συμπεριληφθεί στη διαθήκη».

«Υπάρχει μία δεύτερη δικογραφία με δύο κακουργήματα σε βάρους της κ. Καρρά»

Από την άλλη, ο Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, του γιου του δημοσιογράφου, είπε πως στη διαθήκη αναφέρονται συγκεκριμένα ακίνητα στην Αμερική, αλλά η διαθήκη συντάχθηκε το 2018.

«Ταυτόχρονα, υπάρχει αναφορά για όσα ακίνητα αποκτηθούν έως το θάνατο του Γιώργου Τράγκα. Υπάρχουν ακίνητα, συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας, το οποίο ανήκε σε εταιρία αποκλειστικά του Γιώργου Τράγκα και επειδή στη διαχείριση της εταιρίας ήταν η κ. Καρρά μετά τον θάνατό του, μεταβίβασε το ακίνητο και εισέπραξε τα χρήματα.  Εάν το ακίνητο αυτό έχει μεταβιβαστεί και τα χρήματα είναι στον λογαριασμό της εταιρίας αυτής, τότε δεν είναι παράνομο. Εάν όμως, τα χρήματα αυτά τα έχει εκείνη τότε είναι παράνομο. Άκουσα χτες τον κ. Μαντά να λέει πως υπάρχουν ακίνητα στην εταιρία που ανήκαν στη κ. Καρρά είτε γιατί τα είχε αποκτήσει η ίδια είτε επειδή τα είχε χαρίσει. Εάν τα είχε αποκτήσει η ίδια αυτό θα προκύψει από τα εισοδήματά της, εάν τα είχε χαρίσει ο Γ. Τράγκας τότε θα πρέπει να υπάρχουν τα συμβόλαια», είπε αρχικά.

«Η κ. Καρρά εμφανίστηκε στον ανακριτή, απολογήθηκε και επιβλήθηκε μία εγγύηση 50.000 ευρώ. Υπάρχει όμως, και μία δεύτερη δικογραφία με δύο κακουργήματα  σε βάρους της για νομιμοποίηση  εσόδων και φοροδιαφυγής, στην οποία η μοναδική ύποπτη κατηγορουμένη είναι η κ. Καρρά ενώ ο κ. Γιάννης Τράγκας είναι μάρτυρας.  Και οι δύο έχουν δεχτεί την κληρονομιά άρα θα πρέπει να γίνει η απογραφή του ενεργητικού. Εάν κάποια στοιχεία η κ. Καρρά τα έχει αποκρύψει τότε αυτό είναι μία πράξη επιλήψιμη. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να αποκρύψουμε κάτι και έχουμε καλέσει την άλλη πλευρά να καταθέσει», πρόσθεσε.