Αδύνατη είναι η διέλευση των οχημάτων στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel.

Ωστόσο, η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς τα ύδατα έχουν ξεκινήσει να υποχωρούν. Οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και να σταματήσει η χώρα να είναι κομμένη στα δύο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, γίνεται αγώνας δρόμου για να ανοίξει η Εθνική Οδός, με εκτίμηση ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί το πρωί του Σαββάτου.

Κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται το πρόβλημα να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή είναι σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ενώ ήταν 3 χιλιόμετρα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από λίγο. Μπορεί να μεταβληθεί», διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες σε αυτό που λέγονται διόδια σε κάποιους συγκεκριμένους οδικούς άξονες».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το κόστος στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο έχει καταστραφεί, ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριέλαβε στο κόστος των καταστροφών και όσες παρεμβάσεις έγιναν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει ο σιδηρόδρομος μετά από αρκετούς μήνες.